Residència Habitual a la Stendhal

noviembre 28, 2019

La imagen puede contener: texto

Galeria Stendhal ens convida a la seva nova exposició amb obres de Kira Diez Intxaustegi i Manuel Moranta:

RESIDÈNCIA HABITUAL és el lloc on es viu amb la intenció de romandre. En aquest projecte, Kira Diez i Manuel Moranta reflexionen, a través de pintures, dibuixos i escultures, sobre la casa com a realitat física i psicològica, de tot allò que ens mou a demorar-nos en un espai i voler convertir-lo en la nostra residència habitual.

La casa és un dels motius més representats en els dibuixos infantils, i element d’aparició recurrent en els somnis. Podem trobar variades interpretacions al respecte, però el que no es pot negar és que és un element de gran simbolisme i al què atribuïm gran càrrega psicològica. A part d’oferir-nos protecció o un lloc on resguardar-nos, la nostra residència és on habitualment desenvolupem els aspectes més íntims de la nostra vida i els nostres vincles afectius.

Residència habitual és un concepte ple de significat:
1.° El fet de residir en un lloc (element material, corpus).
2.° El propòsit o intenció de la persona de fer-ho de manera permanent (elemento espiritual, animus).
El primer element (corpus) s’expressa amb la paraula «residència»; el segon (animus) ve requerit pel qualificatiu «habitual».

La casa és un tema recurrent en el treball de Kira Diez i Manuel Moranta, creadors que habitualment treballen per separat, però que han col·laborat per primera vegada per a aquesta exposició a la galeria Stendhal. En el moment de buscar un concepte que interpel·lés a tots dos tant en sentit plàstic com temàtic, tenien clar que volien parlar de la casa, de l’habitar, de l’ésser humà i el seu refugi en l’univers.

A partir d’una imatge simbòlica molt forta: un dels caps pensants de Manuel Moranta i una de les cases mediterrànies de Kira Diez, que encaixen entre si, han creat una exposició que s’articula en forma de recorregut capicua, podent-se comprendre en tots dos sentits de la sala. Les peces d’un i altre s’intercalen amb un fil argumental, dividint-se en tres blocs temàtics: la casa-objecte, les parts acotades de la casa i els objectes domèstics, elements quotidians que fan que un espai sigui una residència habitual.

A partir de les 19,30h al C/ St Ramon 1 de Barcelona

 

https://www.facebook.com/events/468933603730177/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: