Al)most life, after all – Young Gallery Weekend

septiembre 26, 2019

No hay ninguna descripción de la foto disponible.
Young Gallery Weekend és un esdeveniment d’art contemporani en el qual participen galeries, espais creatius, artistes i projectes culturals emergents i independents. Generador d’avantguarda, YGW dóna visibilitat al panorama cultural contemporani amb les propostes més innovadores.

Un any més YGW és el lloc per a les ments inquietes, una celebració multidisciplinària de l’art contemporani, un esdeveniment cultural que serveix d’estímul a les galeries d’art independents i emergents i a la difusió de la cultura en totes les seves formes i per a tots els públics.

Continuem compromesos/as amb la creació contemporània, els artistes del nostre temps, els espais creatius i el públic d’avui i de demà. Per això hem de celebrar-ho amb una edició molt especial. Entre les sorpreses que té preparades el festival en el seu 5è aniversari, les seccions YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound) de les quals forma part (Al)most, Life, after all; l’exposició que acull Arts Santa Mònica.

Centrat en les noves tendències de la cultura i la tecnologia, Young Gallery Weekend és el festival triat per a la presentació del programa de producció de NewArtFoundation i Hangar amb la col·laboració de la Col·lecció Beep d’Art Electrònic, el resultat del qual és l’obra de Kenneth Dow, Patricio Rivera i TopLab, peces que s’exposaran en companyia d’una exquisida selecció d’instal·lacions, obres d’art digital, sonor i electrònic de catorze destacats artistes.

(Al)most life, after all.

Després de tot.

La vida és Art a través dels seus mecanismes, xarxes de dades, computació, robòtica, ciència, xarxes virtuals i reals, una cyborización present, bàsica, a través de petits neuroestimuladores, marcapasos que condicionen el batec del cor, passió a cop de “like”. El teu futur ja no està disponible, és passat.

Obres amb essències de vida, no només en la seva creació, sinó en la representació del llenguatge, la comunitat, la naturalesa, reaccions humanes, els records, el posthumanisme…la trobada de diversos camps de coneixement a partir de la tecnologia, del téchné, que l’art vela i revela. En la seva reflexió a la recerca de l’essència de la tecnologia, Heidegger la va redefinir com alguna cosa que va més enllà del merament instrumental, i que només es pot revelar a través de l’art, en l’essència de la vida, actual, la font de la vida, El Dorado.

YGW en col·laboració amb NewArtFoundation, Hangar i la Col·lecció Beep d’Art Electrònic, generen una proposta en la qual l’antropocentrisme no només queda qüestionat, és vetat, mitjançant radicals impulsos electromagnètics, comunitats robòtiques, meduses alienígenes, paisatges virtuals més pròxims que els reals; de debò som necessaris?

ART, és l’objectiu del YGW, el sentit de vida del festival, donar suport a l’experimentació, generar avantguarda, amb els qui la provoquen: Eugenio Ampudia, Gerard Kogler, Iván Paz, Jaime de los Ríos, Jan Mech, Kenneth Dow, Lina Bautista, Mariano Sardón, Mariano Sigman, Patricio Rivera, Ricardo Iglesias i Robertina Šebjanič. Ells i elles són els protagonistes d’aquesta exposició que forma part de les seccions YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound) d’aquesta 5a edició del festival Young Gallery Weekend.

Presentació e inauguració 26 de setembre:

18’30h Sala d’actes: ponència (Al)most Life, after all amb Robertina Šebjanič i Roberta Bosco.

20h Nivell 2: inauguració (Al)most alive, after all i presentació de YEA (Young Electronic Art) i YAS (Young Art Sound), seccions oficials del festival Young Gallery Weeekend.

 

https://www.facebook.com/events/719217368543511/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: